Filmaři na horách natáčejí mysteriózní thriller, ve kterém si zahrají i místní obyvatelé
Ilustrační foto. Zdroj: facebook Infocentrum Moldava
Zajímavosti

Moldava - Studenti pražské filmové školy FAMU se 4. dubna na několik dní přesunuli do Krušných hor, kde chystají natáčení absolventského filmu Stillleben režisérky Jany Švagrové. Do mysteriózní thrilleru s prvky magického realismu plánují obsadit i několik obyvatel Moldavy. Informuje o tom obec Moldava.

Hlavní roli si zahraje herec Jan Jankovský, kterého diváci mohou znát ze seriálů Spravedlnost, Rapl nebo Pustina. Specialitou natáčení bude i práce s vycvičenou liškou a dalšími zvířaty. Na filmu spolupracují i místní obyvatelé, ve scéně, kdy se bude bude inscenovat scéna honu, si zahrají i místní myslivci.

Na Moldavu jezdí režisérka Jana Švagrová už několik let ke svým kamarádům. “Je tu klid, malebná krajina a krásné běžkařské stezky. Moldava je pro mě něčím tajemná svou historií, která se objevuje ve skoro zaniklých místech a domech, které tu zůstaly, skoro jako by se tu zastavil čas. A obzvlášť pro film je to opravdu inspirativní a fotogenický kraj,” vysvětluje mladá režisérka.

Natáčení bude pokračovat až do 13. dubna, a to v Horní i Dolní Moldavě, v té Horní využijí filmaři například hraniční přechod či fotogenickou ruinu u vlakového nádraží a jeho okolí, v Dolní zase prostory před bývalou školou a obecním úřadem. Kromě Moldavy štáb zavítá i k potoku Fláje v Českém Jiřetíně.

Exkluzivní předpremiéra se plánuje na podzim 2017, kdy celý štáb včetně hereckého obsazení snímek osobně uvede v místě jeho vzniku a pro obyvatele, bez jejichž pomoci a vstřícnosti by film vznikal jen těžko.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru