Uhelný lom ČSA pod Krušnými horami na Mostecku je nejbezpečnější v Česku
Cena se propůjčuje vždy na rok. Společnost Severní energetická byla takto oceněna podruhé. Foto: Sev.en
Zajímavosti

Most - Významné ocenění, sošku Zlatého Permona, za vynikající výsledky v oblasti bezpečnosti práce za rok 2016 získal lom Československá armáda (ČSA) Severní energetické, jedné z těžebních společností Pavla Tykače. Cena se propůjčuje vždy na rok. Společnost Severní energetická byla takto oceněna podruhé. V minulosti ji však získaly i další těžební společnosti skupiny Czech Coal.

„V současné době už nestačí mít jen dobrý systém bezpečnosti práce. O vítězi rozhoduje také to, jak se chová ke svým zaměstnancům, ke svému okolí i k životnímu prostředí, tedy i společenská odpovědnost. Jsem přesvědčen o tom, že ve všech těchto oblastech jste v loňském roce byli nejlepší,” uvedl Martin Štemberka, předseda Českého báňského úřadu.

„Velmi si tohoto uznání ceníme. Pro naši těžební skupinu je to jubilejní desátý Permon, což svědčí o trvalém úsilí, které věnujeme oblasti bezpečnosti práci a také o odpovědném přístupu všech provozních zaměstnanců. Zároveň nás těší, že se při jejím udělování bere v potaz také širší kontext náročné hornické práce,“ konstatoval Vladimír Rouček, generální ředitel společnosti.

Ocenění Zlatý Permon za bezpečnost práce v hornictví udělují Český báňský úřad, Odborový svaz pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu a Odborový svaz Stavba ve spolupráci s pojišťovnou Kooperativa od roku 2002. Z loňských dvaceti čtyř přihlášených hodnotící komise zřizovatelů ceny ocenila pět vítězných organizací v různých kategoriích. Lom ČSA Severní energetické sošku získal v kategorii hornická činnost prováděná povrchovým způsobem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru