Most - Až do celostátního finále dětské kuchařské soutěže Coolinaření se Zdravou 5 se dostal tým z Dětského domova v Mostě. Klání proběhne v sobotu 3. června ve středisku Plechárna v Praze na Černém Mostě.

„Letošní ročník soutěže má heslo ‚Udělej (si) radost jídlem‘, čímž propojuje zdravý životní styl a sociální téma, tedy dvě klíčové aktivity Nadačního fondu Albert, organizátora soutěže,“ vysvětluje novinku v projektu Eva Nepokojová, koordinátorka Zdravé 5, a pokračuje: „Příjemně nás překvapily nápady na společně strávené chvíle nad připraveným pohoštěním s těmi, kterým stojí za to udělat radost. Snad se nám podařilo iniciovat na mnoha místech hezkou tradici setkávání se nad přípravou i konzumací zdravých pochoutek.“

Letos se do soutěže přihlásilo rekordních 571 týmů. Do finále postupuje pouze 5 nejlepších přihlášených projektů z celkem 4 kategorií z celé republiky. Na dvacítku tříčlenných dětských partiček čekají v Praze dvě disciplíny – studené pohoštění dle vlastního výběru a příprava svačinové krabičky z do poslední chvíle tajných ingrediencí. Úkolem soutěžících bude nejen vše hezky naaranžovat, ale také vybrat suroviny tak, aby tvořily nutričně vyvážený pokrm.

Tým Mosťandy (Klaudie, Petra, Nikola) z Dětského domova Most přesvědčili porotu nápadem vytvořit nádhernou jedlou kytici z listového těsta plněnou sýrem a šunkou, nebo pro milovníky sladké chutě jablky se skořicí.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru