Záchranáři mají nové vybavení díky aplikaci. Poprvé ho vyzkoušeli v Mostě
Pokud se jedná jen o ukázku, jde vše s úsměvem. Na snímku jsou zleva Petr Sedláček, Petr Urban a Lucie Randáková. Coby stabilizovaná figurantka s poraněním páteře leží na speciálních nosítkách Nikola Meisnerová. Všichni z ústecké Akademie dobrovolných záchranářů ČR. Foto: ČEZ / Ota Schnepp
Zajímavosti

Severní Čechy - Nové záchranářské vybavení, včetně mobilního stanu za celkem 50 tisíc korun, má díky Nadaci ČEZ a její aplikaci EPP – Pomáhej pohybem k dispozici ústecká Akademie dobrovolných záchranářů ČR. Členové tohoto zájmového spolku jsou dobrovolníci, kteří věnují svůj volný čas záchranářským, humanitárním a vzdělávacím aktivitám. Do aplikace EPP – Pomáhej pohybem se přitom přihlásili s projektem „Zachraňuj a neboj se!“

„Za výše uvedenou částku jsme pořídili nový stan s pevnou nosnou konstrukcí, který nám poslouží za jakéhokoliv počasí jako praktická terénní ošetřovna. Zároveň také poskytne zázemí dobrovolným záchranářům během mimořádné události a preventivních akcí. Dále nosítka pro rychlý přesun zraněného a jeho stabilizaci při poranění páteře a také vakuovou matraci s příslušenstvím pro zafixování poranění a stabilizaci zraněného,“ uvedl Petr Urban, ředitel spolku Akademie dobrovolných záchranářů ČR.

„Jsme rádi, že aplikace EPP – Pomáhej pohybem, opět doslova pomohla tam, kde je to zapotřebí. Záchranářská, humanitární a s tím související vzdělávací činnost bezesporu potřebná je. Zvláště, když dobrovolní záchranáři dokáží hned na místě pomoci, a to jak na souši, tak i ve vodě. Jejich předlékařská pomoc často dokáže zachránit lidský život. Velice nás proto těší, že veřejnost nezůstala vůči projektu Akademie dobrovolných záchranářů ČR lhostejná, takže každý svým jakýmkoliv aplikací měřitelným pohybem přispěl k potřebnému počtu bodů. Ty jsme pak v nadaci už jen převedli na odpovídající finanční částku,“ konstatovala spokojeně Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Nové záchranářské vybavení si odbylo svou pohotovostní premiéru na Autodromu v Mostě, jehož polygon a okolí se staly dočasným domovem jezdců „miniformulí“ sestrojených univerzitními týmy z celého světa.

(otys)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru