Modely z Merkuru přilákaly stovky návštěvníků, nejvíc se líbilo nádraží a vikingská loď
Nádražní Stanice Mekur – vítěz podle odborné poroty
Zajímavosti

Most - Modely s tématem „ENERGIE“ postavené ze stavebnice Merkur přilákaly do Střediska volného času v Mostě stovky návštěvníků. Bezmála šest set z nich hlasovalo o nejlepší soutěžní exponát. Vítěze vybírala také odborná porota.

Nejvíce se líbilo Nádraží základní školy v ulici Obránců míru a Vikingská loď od ZŠ Svážná Most. Žáci vítězných škol se za odměnu podívají do muzea Merkuru v Polici nad Metují. I na tento výlet je pozve Vršanská uhelná a.s., která spolu s Magistrátem města Most soutěžní výstavu pořádala jako součást svého grantu Chytré hlavy pro Sever.

0111merkur

Vikingská loď s jejím autorem ze ZŠ Svážná Most – vítězný exponát z veřejného hlasování

V loňském roce tato těžební společnost Pavla Tykače přispěla prostřednictvím Ústeckého kraje na nákup stavebnic Merkur do jedenácti mosteckých základních škol třemi miliony korun. Letos počet obdarovaných škol rozšířila o další základní a nově i jednu střední školu. Cílem je podpořit výuku technických předmětů a přispět k rozvoji řemeslné zručnosti u dětí a mládeže.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru