Most - Snídaňové menu v mosteckém Deli, které sídlí na tř. Budovatelů, láká na tři luxusní jídla (a mnoho dalšího). Zajít si na ně lidé mohou každý všední den mezi osmou a desátou hodinou. To je však mimo možnosti řady lidí, kteří jsou v té době dávno v práci. Nejen pro ně je sobotní brunch, tedy pozdní snídaně, ideální možností jak pokrmy, jež připravil nápaditý kuchař Jakub Racek, ochutnat a hlavně si je dokonale vychutnat.

Po takové páteční párty přijde vydatný brunch, který je připraven od osmi do dvanácti hodin, vyloženě ideální. Pro brunch je typické, že nejde jen o výtečné jídlo – je o setkání s lidmi v příjemném prostředí a v Česku je stále populárnější. „Prostory máme dostatečné, přesto doporučuji si udělat rezervaci, aby někdo nebyl zklamaný, že se setká s přáteli a společně si dají pozdní snídani, a my měli plně obsazeno,“ radí Jan Hawelka.

Dobré pití spojuje

Bez rezervace se neobejde ani degustace šumivých vín. „První ochutnávky s výkladem jsme připravili v listopadu a musím přiznat, že takový zájem jsem vůbec nečekal. Máme za sebou čtyři úspěšné degustace, čtyři další už jsou naplánované, ovšem téměř vyprodané,“ pochvaluje si mladý muž.

Při ochutnávce se rozlévá Prosecco z oblasti Conegliano - Valdobbiadene. „Zákazníci ochutnají pět vzorků, k tomu je připravené občerstvení, kde nechybí italské šunky, sýry, jako pečivo pak typické italské tyčinky, které samozřejmě pečeme tady,“ popisuje průběh večera Jan Hawelka.

1801deli2

Už po první degustaci si všiml, jak se bezprostředně lidé zapojují do hovoru. Aniž by se předtím znali. „Nejprve představím první dvě vína, a pak nechám delší pauzu, aby si lidé mohli popovídat. Přestože degustace končí mnohem dříve, většina hostů odchází až s půlnocí s tím, že se skvěle bavili. A to mě velmi těší,“ pochvaluje si úspěšný nápad.

Cena tohoto večera se pohybuje v rozmezí od 350 do 500 korun v závislosti na vybraných vínech. „Asi i pro příjemnou cenu volná místa rychle mizí. Nemám však kapacitu dělat degustace častěji, je to pro mě velmi náročné, protože i já vína ochutnávám, ovšem druhý den musím od rána opět pracovat,“ směje se Hawelka.

Nejbližší „šumivé večery“ s volnými místy jsou v pátek 2. února a v sobotu 10. února. Další termíny se objeví opět na facebookovém profilu Deli Most.

1801deli3

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru