VIDEO: Začátek nové tradice: Zaječická hořká i Bílinská kyselka dostaly požehnání
Vojtěch Milko napouští historický džbánek Bílinskou kyselkou. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Bílina – Nejspíš z toho bude nová tradice. Ve stáčírně Bílinské kyselky v Bílině ve čtvrtek dopoledne požehnal arciděkan pramenům léčivých vod Bílinská kyselka a Zaječická hořká voda.

Stalo se tak v rámci Světového dne vody, který připadá právě na 22. března. Výkonný ředitel Bohemia Healing Marienbad Waters Vojtěcha Milka v dopoledních hodinách před pozvanými hosty natočil do připravené nádoby čerstvou kyselku. „Je to historický keramický džbánek,“ vysvětluje na dotaz našeho serveru. Vodě se pak dostalo požehnání. A přijel se podívat i vedoucí A mužstva FK Teplice Pavel Verbíř společně s obchodním ředitelem FK Teplice Přemyslem Hruškou. Právě u fotbalového klubu se Bílinská kyselka řadu let používá jako pitná kůra.

Po požehnání se přítomní i s léčivými prameny přesunuli do Lázní Teplice, kde je symbolicky předali společně s plaketou ke 300 letům spolupráce při dodávání lázeňských pramenů Bílinská kyselka a Zaječická hořká voda do Lázní Teplice.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=wbUGkUdzXf4

FOTOGALERIE

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru