AKTUÁLNĚ: Ten, kdo zaslal podezřelou zásilku soudu, může mít na krku obecné ohrožení
Hasiči zasahují u mosteckého okresního soudu. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – Policisté na Mostecku se od ranních hodin zabývají případem, kdy byla na mostecký okresní soud doručena zásilka s podezřelým práškem.

Budova soudu musela být ve středu ráno vyklizena, sjeli se k ní hasiči, policisté a pro jistotu i záchranka. „Zaměstnankyně soudu otevřela obálku, ve které byl podezřelý prášek. Obálku podle vnitřních směrnic uložila do pytle a do plastové nádoby. Hasiči po příjezdu látku uložili do sudu a odeslali na expertízu,“ uvedl mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.

O další postupu informovala ve středu odpoledne mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková: „Policie už zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení,“ uvedla.

Podle hasičů detekce vyloučila bojovou chemickou látku. Po rozhodnutí okresního hygienika se budova vrátila do běžného režimu, evakuované osoby se vrátily do budovy. „Věc budou vyšetřovat kriminalisté ve spolupráci s hasičským záchranným sborem,“ doplnila Ludmila Světláková.

https://www.youtube.com/watch?v=MbOrDymx6ZE

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru