Jedinečná příležitost. Přijďte se podívat zadarmo do unikátního železničního depozitáře
V železničním depozitáři si zájemci mohou prohlédnout téměř 100 kolejových vozidel. Zdroj: železniční depozitář
Zajímavosti

Chomutov - Národní technické muzeum se v sobotu 8. září připojí ke Dnům evropského dědictví, které se každoročně v září pořádají, a zpřístupní své tři objekty pro návštěvníky zdarma. Jedním z míst, které se lidé budou moci prohlédnout bez placení vstupného je i Železniční depozitář v Chomutově.

V železničním depozitáři si zájemci mohou prohlédnout téměř 100 kolejových vozidel několika rozchodů a nejrůznějších typů – od parní lokomotivy vyrobené v roce 1870 až po vozidla nových trakcí o celé století novějších. K vidění jsou lokomotivy bývalých ČSD, salonní, osobní i motorové vozy, elektrické a motorové lokomotivy, historické drezíny, ale i vozidla teprve nedávno vyřazená z provozu u Českých drah.

Největším lákadlem jsou parní lokomotivy - například rychlíkový „Albatros“ s rekordní rychlostí 162 km/h, první poválečná lokomotiva nebo tramvajová parní lokomotiva „Gartenau“ vyrobená v Linci roku 1887. Obdiv budí i salonní vůz Ústecko-teplické dráhy z roku 1900, jenž pochází ze smíchovské továrny F. Ringhoffera, nebo salonní vůz vyrobený Kopřivnickou vozovnou v roce 1906 pro barona Adolpha Rothschilda.

Národní technické muzeum s partnery na 8. září připravilo také veřejné jízdy parního motorového vozu Komarek. Kapacita vozu je omezena, vstupenky se prodávají pouze při nástupu do vozu. Historický vůz bude jezdit mezi chomutovským depozitářem a Černovicemi na trati 137.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru