VIDEO: Řídí ho na dálku a odolá horku a plamenům! Speciální nakladač vyváží hořící odpad z haly na Celiu
Foto: Záchranný útvar Hasičského záchranného sboru ČR
Zajímavosti

Litvínov – Záchranný útvar Hasičského záchranného sboru ČR nasadil do boje s halou plnou hořícího odpadu na skládce Celio u Litvínova speciální techniku.

Z haly s drtičkou odpadu, která byla ve středu zasažena silným požárem, je za pomoci pásového nakladače CAT 973D vyvážen uskladněný materiál. Ten místy stále hoří, protože hasiči nemohou kvůli narušené statice vstupovat do objektu.

Právě pro tyto případy je možno využít dálkové ovládání stroje. Strojník je tak v bezpečné vzdálenosti a do haly vjíždí pouze tento zodolněný nakladač, kterému díky ochranným prvkům nevadí ani vysoké teploty a případné plameny.

{article 94948}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Práce na vyskladnění haly jdou podle záchranného útvaru (jeho FB stránky můžete sledovat zde) zatím díky technice Záchranného útvaru HZS ČR poměrně rychle. V odpoledních hodinách už byla vyskladněna více než polovina materiálu. Ten mohou ve venkovních prostorách hasiči snadněji dohasit.

„V odpoledních hodinách práce na likvidaci požáru stále pokračují, o změně stavu budou občané vyrozuměni. Doporučení prozatím přetrvávají,“ potvrdilo město Litvínov. Mezi doporučení patří rozumné omezení větrání a pohybové aktivity.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru