Ilustrační foto: CC0
Výlety

Karlovy Vary – Muzeum Karlovy Vary zahájí ve středu 17. ledna dvě výstavy, jejichž jednotícím tématem je starý Egypt. První výstava se jmenuje „Pavla Fořtová-Šámalová – Ornamenty starého Egypta“ a druhá nese název „Zlaté mince Ptolemaiovců“. Vernisáž začíná v 17 hodin a všichni milovníci starověké historie jsou srdečně zváni.

Obě výstavy představují zajímavé historické období tak, jak není běžné. Přibližují dosud spíše opomíjený pramen k dějinám egyptské každodennosti a připomínají polozapomenutou badatelku Pavlu Fořtovou-Šámalovou. Ornamenty přinášejí jinak nedostupné informace o každodenním životě ve starověkém Egyptě. Závěr svébytné existence starého Egypta pak představují mince poslední vládnoucí dynastie, Ptolemaiovců.

Výstava „Pavla Fořtová-Šámalová - Ornamenty starého Egypta“ je připravena ve spolupráci s Českým egyptologickým ústavem FFUK. Na druhé výstavě „Zlaté mince Ptolemaiovců“ se pak podílela Česká numismatická společnost. Obě výstavy mohou zájemci zhlédnout až do 17. března. Více informací, včetně toho, kdy se do muzea můžete vydat, najdete na webu kulturní instituce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru