Bečov. Foto: Karlovarský kraj
Výlety

Karlovarský kraj - Čekají nás volné dny a pokud byste si je chtěli zpříjemnit prohlídkou některé z památek v kraji, máme pro vás několik tipů. Přestože je většina z nich obvykle během zimy uzavřená, k návštěvě zve například hrad Loket, státní hrad a zámek Bečov nebo státní zámek Kynžvart. Mezi svátky můžete také přijít obdivovat krásy Císařských lázní v Karlových Varech.

Hrad Loket a jeho impozantní prostory, kde se snoubí kouzelná starobylost s krásou raného středověku, bude otevřený 1. ledna od 9 do 16 hodin. Komentované prohlídky budou možné podle zájmu návštěvníků v určité časy, přičemž minimum je 10 osob, maximum 50 osob. Více informací obdrží zájemci na pokladně hradu.

Mimořádnou otevírací dobu hlásí na 31. prosince a 1. ledna také statní hrad a zámek Bečov. Památka, kde je prezentována unikátní románská ostatková schrána – relikviář sv. Maura a která střeží i další poklady, jako jsou diadém Eleonory Beaufort-Spontin a jedinečná historická kolekce vín a destilátů nazvaná Tekutý poklad, otevře návštěvníkům expozici již zmíněného relikviáře.

Dopřát si nevšední silvestrovský zážitek můžete i na státním zámku Kynžvart. Exkluzivní prohlídka vánočně vyzdobenými zámeckými interiéry Metternichů vás provede knížecími salóny těsně před koncem roku. Prohlídky proběhnou v neděli 31. prosince v 16 a 17 hodin. Při větším zájmu návštěvníků bude přidána ještě jedna prohlídka, a sice v 18 hodin.

Kromě svátečních dnů a Nového roku bude otevřeno i v Císařských lázních. Přijďte si prohlédnout největší, architektonicky a umělecky nejvíce vybavený lázeňský dům v Karlových Varech, který se pyšní statutem národní kulturní památka. Vydejte se do světa bohaté historie a luxusu a nechte se okouzlit tajemnou atmosférou starých časů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru