Stromy podél silnic jsou sice určitým rizikem, přínosy ale převažují. Nově se vysazuje alej u D7
FOTO: ŘSD ČR
Zprávy

Velemyšleves – U silnice I/27 od Velemyšlevsi k dálnici D7 aktuálně probíhá výsadba 43 alejových stromů, mezi něž patří javor babyka, javor mléč a lípa srdčitá. Práce probíhají bez dopravního omezení.


Už v minulém týdnu pracovníci Ředitelství silnic a dálnic vysadili 128 ovocných stromů –  třešní, hrušní a jabloní přibližně na 700 metrů dlouhém úseku.

Podle analýzy Portálu nehod se v Česku ročně stane v průměru přibližně 3 600 nehod se stromy. Riziko srážky se stromem nejčastěji hrozí zejména kolem šesté hodiny ranní v podzimních a zimních měsících. Týká se to ale nejvíce poddimenzovaných silnic II. a III. třídy. Výsadba nových stromů u rychlostních silnic a dálnic probíhá v dostatečné vzdálenosti od komunikace. Vzrostlé stromy působí jako přirozený větrolam. Pomáhají ke snížení teploty dané lokality, kde dochází k jejímu navýšení právě z důvodu rozpáleného povrchu silnice. Výsadba původních dřevin a ovocných stromů pomáhá udržet pestrost zastoupení různých rostlin a stromů. 

výsadba

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru