Pohřbí koronavirus Císařský den v Kadani i letos? Naděje tu ještě je!
Císařský den. Archivní foto
Co se chystá

Kadaň - Poslední srpnová sobota již mnoho let patří největší kadaňské kulturní akci – Císařskému dni, jímž si připomínáme návštěvu panovníka z roku 1367. Kvůli pandemii koronaviru ale muselo město akci vloni zrušit. Jak tomu bude letos?

V roce 2020 mělo královské město Kadaň oslavit již 28. příjezd Karla IV. se svou družinou. Nestalo se tak. V letošním roce připadá konání Císařského dne na 28. srpna. Zda se opravdu uskuteční, není v tuto chvíli ještě jasné. "Jedná se o akci za dva miliony korun. S organizátory jsme se dohodli, že v půlce června padne jasný verdikt, zda se akce uskuteční, popřípadě přesune na jiný termín," uvedl starosta města Jiří Kulhánek.

O zrušení další oblíbené regionální akce - Dočesné už rozhodlo město Žatec, konat se nebude ani Mostecká slavnost, která se měla proběhnout v září v areálu děkanského kostela.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru