Horní Jiřetín hostí Miki Rock Fest 2023. Výtěžek půjde na pomoc nemocnému Martinovi
Na pódiu nebude chybět ani kapela EXTAZE
Co se chystá

Horní Jiřetín - Blíží se festival s mottem "Hudba léčí" a to nejen duševně, ale pomáhá i lidem, kteří to opravdu potřebují. Účastí na festivalu, nebo zakoupením trička pomůžete i vy. Pořadatelé dělají vše dobrovolně a výtěžek jde vždy na pomoc člověku, který to opravdu potřebuje.

Minulý rok se pomáhalo malému Nicolasovi, letos chtějí pořadatelé přispět těžce zkoušenému Martinovi. Tričko na podporu Martina lze zakoupit i na stránkách. Začátek festivalu je ve 13 hodin.

1706jiretinkz

Příběh Martina

Martin se narodil 15.6.2005 jako zdravé děcko. Do svých pěti let nebyl nijak vážně nemocný, avšak několik dní před jeho pátými narozeninami nastal zlom a šok pro celou jeho rodinu, kdy upadl do kómatu a po pár hodinách na JIP v mostecké nemocnici padla neúprosná diagnóza – diabetes mellitus I. typu se vstupní hyperglykémií 84,2 mmmol/l. Dnes je Martin léčený inzulinovou pumpou se senzory ke kontinuální monitoraci glykémie a je napojený na tzv. uzavřený okruh – smyčku.

1706martinkz

K této nevyléčitelné nemoci se mu přidružila další – osteopoikilie (zhuštění kostí), chronická leukopenie a granulocytopenie (trvale nízký počet bílých krvinek). A aby toho nebylo stále ještě dost, tak na jaře 2020 měl Martin svůj první epileptický záchvat. Od té doby má jak grandmaly (velké záchvaty s křečemi, bezvědomím, rozkousáním jazyka), tak petitmaly (malé záchvaty) – záškuby končetin, záškuby v obličeji, výpadky řeči, kdy si nic nepamatuje a po každém záchvatu je velmi vyčerpaný. Léčba antiepileptiky je neustále titrována, vzhledem ke kontraindikaci některých antiepileptik s inzulinem je velmi těžké léčbu správně nastavit.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru