V bohosudovské bazilice vystoupí kytarový virtuos Štěpán Rak
Bazilika Panny Marie Sedmibolestné v Bohosudově
Co se chystá

Bohosudov – Do Baziliky Panny Marie Sedmibolestné zavítá ve čtvrtek 20. července významný host. Svůj koncert tu od 18. hodiny odehraje jeden z nejlepších českých kytarových virtuosů, známý i na světových pódiích, Štěpán Rak. Koncert se koná v rámci programové nabídky krupského Hudebního léta.

Kytaristu Štěpána Raka bude znát téměř každý. Málokdo ale ví, že známý umělec má k bohosudovské bazilice osobní vztah. Svůj čtvrteční koncert uvádí Štěpán Rak slovy: „Zvu Vás do míst, kde jsem strávil první rok svého života a to společně s mou mámou Vasilinou, která se tehdy v Bohosudově v lazaretu starala o zraněné vojáky z války. Je to pro mne velmi emotivní místo."

Světově známý kytarový virtuos je i známým skladatelem a působí jako profesor na pražské Akademii múzických umění. Narodil se 8. srpna 1945 v Praze. Absolvoval studium hry na kytaru a studium skladby na pražské konzervatoři pod vedením Štěpána Urbana. Už za studií získal řadu ocenění a v roce 1975 přijal pozvání do Finska, aby zde pomohl vytvořit základy pro studium kytarové hry a aby tu vyučoval na konzervatoři. V roce 2020 byl jmenován historicky prvním vysokoškolským profesorem kytary.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru