Půlroční turné filmu o Moldavské dráze se blíží ke konci. Promítání pro veřejnost proběhne ještě v květnu v Mostě
Výřez z plakátu zvoucího na promítání.
Co se chystá

Most - Turisté nemají už od poloviny března možnost projet se do hor po oblíbené horské dráze z Mostu na Moldavu a oprava problémového úseku na trati je stále v nedohlednu. Mohou se ale podívat na film o této železnici.

Zájemci o tuto mimořádnou turistickou atraktivitu Ústeckého kraje mohli od podzimu 2016 do letošního května navštívit některé z četných promítání filmu o Moldavské dráze, ať už v kinech na Teplicku nebo na Mostecku.

Dva na sebe navazující filmy o historické trati a další neméně zajímavé technické památce – Flájském plavebním kanálu – vznikaly mezi lety 2013 a 2016 v Mostě, ve studiích Ponte Records Míry Kuželky a MS Production Martina Studeckého. Autory scénáře jsou členové Českojiřetínského spolku, pro který byly filmy vyrobeny za podpory Ústeckého kraje, Programu Cíl 3 Evropské unie či Česko-německého fondu budoucnosti.

Diváci mají možnost filmové dokumenty vidět ještě v květnu – a to ve středu 3. 5. od 17:30 hod. v mosteckém kině Kosmos. O týden později se jarní turné uzavře ve městě Bílina.

(set)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru