Program 23. Casanovských slavností odtajněn. Na tohle všechno se můžete těšit
slavnosti budou zahájeny tradičním pátečním příjezdem Giacoma Casanovy v kočáře na zdejší zámek. Zdroj: Kulturní centrum Duchcov
Co se chystá

Duchcov - Letošní 23. Casanovské slavnosti v Duchcově se budou konat 9. a 10. června. Kromě oslavy historie a tradic s důrazem zejména na osobnost Giacoma Casanovy, který na zdejším zámku strávil významnou část svého života, připomenou také 777. výročí vzniku města.

V předvečer slavností ve čtvrtek 8. června vystoupí ve Valdštejnském sále duchcovského zámku famózní operní trio „Opera Divas“. V programu se představí sólistka Národního divadla Andrea Tögel Kalivodová, Pavlína Senić (Státní opera Praha) a přední muzikálová pěvkyně Tereza Mátlová. Společným koncertním recitálem je bude provázet ceněná klavíristka Ladislava Vondráčková.

Vlastní slavnosti budou zahájeny tradičním pátečním příjezdem Giacoma Casanovy v kočáře na zdejší zámek a zahajovacím přípitkem s vrchností města na zámeckém balkónu. Letošní zahajovací open air divadelní komedie ze života G. Casanovy v nastudování Divadla M ponese název „Casanova a klášterní chovanky“. Jako host se v roli vychovatelky ctnostných pan a dívek představí Miluše Bittnerová.

Hlavní scéna

Na Hlavní scéně v zámecké zahradě vystoupí talent nové písničkářské generace Petr Lüftner, zpěvačka Marta Jandová s kapelou, Sebastian, legendární folková skupina Nezmaři společně s Duchcovským pěveckým sborem, Luboš Pospíšil & 5P, Naďa Urbánková, česko-německá zpěvačka Debbi a současný teen fenomén skupina Slza.

0405slavnosti6

Rocková scéna

Na Rockové scéně se letos představí skvělý teplický Deviant, punkrockový Maniac, bílinské Dobré pocity, rock'n'roll-rock Imodium a zcela výjimečná kapela Stroy s vynikajícím bubeníkem evropského formátu Milošem Meierem. Na závěr Vás nenechá na pochybách obrovský charizmatický černošský kytarista Lord Bishop Rocks a večer na rockové scéně uzavře rocková legenda Aleš Brichta Project.

Doprovodný program

Součástí doprovodného programu bude dobový jarmark a ukázky historických řemesel na nádvoří zámku, vystoupení skupiny scénického šermu Bohemia Fénix, koncert Duchcovského pěveckého sboru nebo porcelánové trhy. Návštěvníci si budou moci odpočinout při projížďce Duchcovem v dobovém kočáře nebo při prohlídce výstavy bonsají v Knížecí zahradě.

0405slavnosti2

Pro rodiny s dětmi bude v zadní části zámecké zahrady připraven Historický dětský den. Po úspěšném splnění úkolů budou malí panošové pasováni do stavu rytířského. K vidění bude vojenské ležení rytířů Vítkovců. Historický dětský den zakončí Slavnost Kaplíře ze Sulevic v podání Divadelního Ansáblu BezeVšeho a skupiny historického šermu Vítkovci.

Průvody

Masarykovou pěší zónou letos projde rekordních osm pochodů. Po úvodním pochodu duchcovských mažoretek s dechovou hudbou Doubravanka projdou v průběhu soboty Masarykovou pěší zónou dvakrát bubeníci Tam – Tam Batucada se svou strhující rytmickou show a čtyřikrát Masaryčka ožije pochodem dobových hudců Quercus. Několik minut po poledni za řinčení zbraní rozvíří prach Masaryčky pochod chrabrých rytířů.

0405oslavy5

V atriu muzea bude Loutkové divadlo Na nitích lákat děti na tři loutková představení. Na oslavu 777. výročí vzniku města vydá město Duchcov emisi pamětních přívěsků na klíče, které budou po dobu slavností v prodeji ve stánku Městského informačního centra Duchcov na nádvoří zámku.

Slavnosti tradičně zakončí rozloučení Giacoma Casanovy ze zámecké balustrády a velkolepý ohňostroj. Definitivní tečkou bude závěrečná After Party v Motorest Music Clubu, kterou roztančí DJ Pinďa & DJ Tyler.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru