Už o víkendu: Koná se tradiční Novohradská pouť v Jimlíně
Snímek z loňské pouti. Foto: Foto: Vít Pávek, správa zámku
Co se chystá

Jimlín - Novohradská pouť se koná v termínu 20. - 21. 5. 2017 oba dny od 10 do 17 hod na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun. Součástí programu jsou divadelní a hudební vystoupení. Pouť je součástí projektu Rodinné stříbro Ústeckého kraje.

Chybět nebude produkce šermířů, kejklířů a dalších umělců. V areálu zámku se nachází dobové tržiště s ukázkami původních výrobních technik a ochutnávkami dobových pokrmů a nápojů. Tato část programu je stylově přizpůsobena historické povaze místa konání. Na pozemcích přiléhajících k zámku se nachází kolotoče, houpačky, střelnice a další pouťové atrakce. V roce 2017 si připomínáme 250 let od chvíle, kdy Nový Hrad zakoupil kníže Josef Adam ze Schwarzenbergu a rovněž 750 let od první zmínky o obci Jimlín. Obě tato výročí se promítnou do programu Novohradské pouti.

Novohradská pouť je tradiční akcí pořádanou na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun, který je příspěvkovou organizací Ústeckého kraje. Jedná se o akci nejstarší a také v průběhu roku nejnavštěvovanější. V roce 2016 navštívily pouť téměř čtyři tisíce návštěvníků. Akce svým významem přesahuje hranice Ústeckého kraje a každoročně přiláká i návštěvníky z dalších krajů.

1805pout2

Foto: Vít Pávek

V roce 2017 bude pouť zaměřena na rod Schwarzenbergů, který zámek vlastnil od roku 1767 až do roku 1947 a který slaví 250 let od zakoupení panství. Rovněž si připomeneme 750 let od první zmínky o obci Jimlín.

Novohradská pouť je jedním z nástrojů propagace kulturního a historického dědictví Ústeckého kraje. Každoročně přiláká návštěvníky z ostatních regionů a pomáhá vylepšit image Ústeckého kraje jako turistické destinace se zajímavými kulturními přesahy. Dobový a historický charakter celé akce představuje snahu o uchování historických tradic a jejich prezentaci nejširšímu spektru návštěvníků všech věkových kategorií.

Více info zde.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru