Jan Paparega bude kandidovat v senátních volbách v Mostě
Jan Paparega.
Zajímavosti

Most - Jan Paparega, primátor Mostu za politické hnutí ProMOST, bude kandidovat v senátních volbách v Mostě. Jan Paparega žije se svojí rodinou v Mostě celý život. Jako dvakrát zvolený primátor města mnohokrát dokázal, že mu na lidech v jeho rodném městě záleží. Své zkušenosti z komunální politiky teď chce využít v Senátu, kam jej nominovala TOP 09. Jan Paparega pak bude společným kandidátem politického hnutí ProMOST a koalice SPOLU.

Mostecký rodák Jan Paparega vystudoval místní víceleté gymnázium, vysokoškolské vzdělání pak získal na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Po studiu se ale opět vrátil do Mostu. Svého rozhodnutí nikdy nelitoval: „Jsem mostecký patriot. Narodil jsem se v Mostě a žije tu celá moje rodina. Most je místem, které si zaslouží rozvoj a péči mladých lidí, kteří se tu narodili a chtějí tu žít,“ říká Jan Paparega.

Vystudovaný právník s advokátní praxí se zaměřením na občanské a obchodní právo vstoupil do komunální politiky v roce 2010 jako mostecký zastupitel zvolený za TOP 09. Později spoluzaložil politické hnutí ProMOST, které v komunálních volbách v roce 2018 získalo 16 mandátů mosteckého zastupitelstva.

Díky své pracovitosti a zájmu o veřejné dění byl Jan Paparega dvakrát zvolen primátorem města Most. „Regionu rozumím. Pocházím z hornické rodiny a jsem si dobře vědom výhod i slabin našeho města. Během své politické kariéry jsem vždy dělal maximum, aby se tu lidem lépe žilo. Do Senátu ČR jsem rozhodl kandidovat proto, aby mělo město Most své zastoupení v horní komoře Parlamentu ČR a mohl jsem tak přispět k řešení problémů, které trápí mnoho měst v ČR,“ dodává Paparega.

Po nástupu do primátorské funkce se musel Jan Paperega vypořádat hned s několika úkoly, které před ním stály. V první řadě začal s politikou zodpovědného hospodaření městského rozpočtu. To ovšem nebránilo spuštění mohutných investic do obnovy zanedbané dopravní infrastruktury a revitalizace veřejného prostranství. V roce 2020 se Paparega také stal zastupitelem Ústeckého kraje. Jako senátor chce v odpovědné politice vůči svým spoluobčanům pokračovat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru