Petr Červenka je už po páté starostou Meziboří
Jan Novák, Libuše Karbanová a Petr Červenka.
Litvínov

Meziboří - Meziboří má od 31. října nového starostu. Stal se jím už páté volební období Petr Červenka. Na koalici se dohodla vítězná ČSSD, která získala sedm mandátů, se sdružením ZA PROSPERUJÍCÍ MEZIBOŘÍ a KSČM.

Koaliční partneři se dohodli na dvou neuvolněných místostarostech, a to Libuši Karbanové z ČSSD a Mgr. Janu Novákovi ze sdružení ZA PROSPERUJÍCÍ MEZIBOŘÍ. Neuvolněným místostarostům schválili zastupitelé odměnu, která pro oba dohromady nepřesahuje výši odměny jednoho neuvolněného místostarosty v minulém volebním období. „Finančně tak nebudou dva místostarostové pro město znamenat větší zátěž, oba ale přispějí k rozvoji města ve své gesci, ve které jsou odborníky,“ uvedl Petr Červenka.

V dalším volebním období plánuje Petr Červenka pokračovat v tom, co v uplynulém volebním období v Meziboří vedení města nastartovalo. „Posledních několik let bylo pro Meziboří hodně náročných, ale úspěšných. Za celým zastupitelstvem i všemi úředníky a zaměstnanci města stojí ohromný kus práce. Její výsledky jsou ale vidět na první pohled. Výkladní skříní města je jeho čistota. Troufám si říci, že díky pečlivé práci lidí z technických služeb patří Meziboří mezi nejčistší města v celém kraji. Díky skvělé práci Policie ČR a Městské policie Litvínov se můžeme holedbat také nejnižší kriminalitou. V Meziboří je bezpečno, a to je pro naše občany velmi důležité. Během posledních let město investovalo do několika významných projektů, ale také do pravidelné údržby a opravy svého majetku. Za poslední roky město hospodařilo s přebytkem a žádná krajská kontrola nezjistila nikdy pochybení v hospodaření města. Celkově můžeme konstatovat, že město je v dobré finanční kondici. Daří se nám také v získávání dotací a sponzorských darů. Další čtyři roky budeme pokračovat v tomto nastaveném trendu,“ uvedl starosta Meziboří Petr Červenka.

V posledních čtyřech letech investovalo Meziboří do obnovy a rozvoje města 107 miliónů korun. Největší investiční akcí roku 2018 je rekonstrukce druhé části náměstí 8. května, rekonstrukce elektro v základní škole, parkoviště v ulici Nad Parkem a část komunikace pro pěší mezi Mezibořím a Litvínovem. „Pokračovat bude město v investičních akcích, dokončí se chodník do Litvínova, odbor výstavby majetku a životního prostředí se soustředí na budování parkovišť, na rekonstrukce chodníků a komunikací a samozřejmě na sportovní areály a základní školu,“ doplnil Petr Červenka. Prioritou pro příští roky v Meziboří zůstává podpora mládežnických aktivit, základní školy, sportu a aktivit Klubu seniorů.

Meziboří ve volebním období 2018 - 2022

  • Uvolněný starosta Petr Červenka
  • Neuvolněná místostarostka s gescí finance Libuše Karbanová
  • Neuvolněný místostarosta s gescí sociální věci, školství, kultura a sport Mgr. Jan Novák
  • Radní Ján Vojtek, Mgr. Pavel Kopecký

Pro volební období 2018 – 2022 byly zřízeny dva výbory zastupitelstva města

  • Finanční výbor: předseda Ing. Dušan Kovač, místopředseda Ing. Renata Reichlová, členové Mgr. Petr Lenc, Pavel Marks,Ing. Petr Procházka
  • Kontrolní výbor: Předseda Petr Vršecký, místopředseda Mgr. Jan Martínek, členové Bc. Petra Kovářová, Ing. Pavel Průša, Mgr. Petra Zavázalová

Mandát zastupitele města složil Ing. Oldřich Malý (ČSSD). Zastupitelem Meziboří za ČSSD se tak stal první náhradník ČSSD Mgr. Jan Martínek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru