Litvínov by rád opravil tuto cyklostezku z města k chemičce. Přijde to až na šest milionů
Cyklostezka z Litvínova do Záluží. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Až šest milionů korun mohou stát stavební úpravy cyklostezky z Litvínova do Záluží. Na velkou část, až osmdesáti procenty, by mohl přispět stát.

Předpokládaná spoluúčast města na opravách stezky vedoucí podle rušné silnice by potom byla 1,4 milionu korun. Předmětem řešení projektu jsou stavební úpravy a modernizace cyklostezky spojující město Litvínov s Chemparkem Záluží v celkové délce přibližně 1 797 m o ploše cca 5 500 metrů čtverečný a šířce tří metrů. Stávající živičný povrch cyklostezky je v nevyhovujícím stavu pro bezpečné a komfortní užívání. „Máme opakované stížnosti na stav cyklostezky. Na přípravě pracujeme už delší dobu,“ říká starostka města Kamila Bláhová.

Stavební úpravy jsou plánovány ve dvou etapách. První etapa rekonstrukce cyklostezky začne u prodejny Lidl a povede směrem k ubytovnám UNO, kde je cyklostezka napojena na ulici v Dolíku a končí za mostem přes Bílý potok před napojením na silnici I/27. Druhá etapa začne v místě ukončení první etapy, tj. za mostem přes Bílý potok před napojením na silnici I/27 směrem k Chemparku Záluží.

Projekt pro akci je zařazen a schválen v Akčním plánu pro rok 2019. Rada města Litvínova předloží zastupitelům na vědomí informace o vyhlášeném dotačním titulu Státního fondu dopravní infrastruktury v rámci výzvy Cyklostezky a podání žádosti o dotaci. Dále doporučí zastupitelům schválit zajištění předfinancování projektu ve výši 100 % celkových nákladů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru