Velký únik plynu v Janově: Šlo o rozsáhlou závadu, zjistili plynaři
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov -  V pátek v šestnáct hodin oznámila asistentka prevence kriminality kolegům zápach plynu v ulici Albrechtické. Strážníci na místě potvrdili únik plynu, který byl v silné koncentraci v domě cítit. Z domu vyvedli jedinou nájemnici a přivolali jí rychlou záchrannou službu.

Dům uzavřeli a přivolali hasičský záchranný sbor. Vzhledem k vysokým koncentracím unikajícího plynu byli přivoláni pracovníci plynárenské firmy. Plynaři zjistili, že se jedná o rozsáhlou závadu.

Strážníci spolu s Policií ČR uzavřeli příjezdové komunikace a zahájili evakuaci přilehlých ulic. Odkloněna byla autobusová doprava a do celé lokality byl uzavřen přívod elektrické energie.

Obyvatelé Albrechtické, Třebušické, Holešické a Gluckovy ulice byli evakuováni. Kdo nemohl odejít k přátelům a příbuzným byl evakuován do střediska U Bílého sloupu. Ve 22.45 hodin byla evakuace ukončena. Nadále byla uzavřena jen ulice Albrechtická.

Do místa bydliště se vrátili všichni Janovští v 9.45 hodin druhý den.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru