Litvínovský útulek čeká na dobrovolníky. Vybraní lidé mohou pomoci s venčením psů
Ilustrační foto: Útulek pro psy Litvínov
Litvínov

Litvínov - Městská policie Litvínov zahajuje dobrovolnickou činnost v psím útulku. Vybraní dobrovolníci mohou pomoci s venčením psů z útulku.

„Je to oboustranná pomoc. V útulku je v současné době 23 psů a tři zaměstnanci. Nemůžeme se všem psům věnovat, pečujeme o to, aby měli plné misky, čisté kotce, a aby se z ulice dostali bez úhony k nám. Na venčení nám už nezbývá čas. Naši pejsci proto uvítají, když si pro ně někdo přijde a vezme je na procházku. Pomoc je to ale i pro lidi. Někteří stojí o kontakt se psy, mají je rádi, ale nemohou si z různých důvodů psa pořídit domů. Můžou ale za nimi chodit k nám,“ říká o nové dobrovolnické službě vedoucí útulku Alena Jílková.

Dobrovolnická práce v psím útulku má přesně daná pravidla. Zájemci o venčení budou pečlivě vybíráni. „Pro pejska si mohou lidé přijít každý všední den dopoledne od 10 do 11.30 hodin a odpoledne od 13 do 14.30 hodin. Ke každému pejskovi dostanou dobrovolníci takový ústní manuál. Jak se k němu chovat, co od něj čekat, jak se chová na vodítku a jak třeba reaguje, když potká jiného psa. Podmínkou je, aby byl dobrovolník starší osmnácti let. Mladším pejska půjčit nemůžeme,“ dodává Alena Jílková.

Dobrovolnické venčení pomůže psům v útulku se socializací. „To je velká pomoc. Psi dostanou šanci zvyknout si na lidi, na vodítko, na společnost a mají tak větší šanci, že se dostanou k novým majitelům. A třeba si i někdo pejska oblíbí při venčení a nakonec si ho vezme domů,“ doufá Alena Jílková. K venčení dobrovolníky se ale nehodí všichni psi z útulku. Ty vhodné bude vedoucí útulku pečlivě vybírat. „Musí to být bezproblémoví psi, kteří nikoho neohrozí. Rozhodně nedáme dobrovolníkům na procházku psa, o kterém si nebudeme jistí, že není nebezpečný,“ uzavřela Alena Jílková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru