Litvínov má první chytrou lavičku! Nabízí i bezdrátové dobíjení a vysílá Wi-Fi
Chytrá lavička na litvínovském náměstí. Foto: Helena Jánošíková
Litvínov

Litvínov - V polovině srpna město Litvínov umístilo na náměstí Míru svou první chytrou lavičku STEORA. Nabíjí se sluneční energií. Umožňuje nabíjet ostatní elektronická zařízení drátově přes dva USB konektory umístěné na pravé straně lavičky, nebo bezdrátově, a to bezdrátovou nabíječkou integrovanou v krytu z akrylového skla. Bezdrátové dobíjení musí podporovat i vaše zařízení.

Lavička dále umožňuje připojení na internet přes Wi-Fi, které je dostupné až do 4 metrů od ní. Aktuálně bude nastaveno čerpání dat s omezenou kapacitou na 100 MB dat/den/telefonní číslo. Automaticky budou blokovány nevhodné webové stránky.

STEORA má zabudované senzory a je neustále připojená k internetu, díky čemuž si může aktualizovat vlastní software. Nasbíraná data například o počtu uživatelů, různých vlivů okolí, jako je teplota a vlhkost vzduchu nebo o její samotné funkčnosti může odesílat 24 hodin, 7 dní v týdnu každou půlhodinu do online platformy, odkud si správce údaje může stáhnout a následně vyhodnotit.

Solární panely kryje speciální deska ze silného plexiskla, přesto se nemusíte obávat si v letních parných dnech na ni sednout. Lavička disponuje čtyřmi ventilátory, které zabezpečují její chlazení a její teplota tak nepřesáhne 30°C. Vpodvečer zase dokáže osvětlovat svoje okolí, a to až do poloměru 2 metrů. Lavička je ze silné ocelové konstrukce a je odolná proti povětrnostním vlivům a vandalizmu.

Její povrchová úprava umožňuje rychlé odstranění případných graffiti. Z důvodu ochrany před možným poškozením je monitorována městským bezpečnostním kamerovým systémem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru