Byla to výzva! Nic těžšího ze strojíren zatím neodjelo. Teď náklad po týdnu dorazil do chemičky
Přeprava extrémně těžkého nákladu. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov, Hradec Králové - ZVU Strojírny expedovaly rekordně těžký nadměrný náklad. Po týdnu dorazil z Hradce Králové do areálu Unipetrolu v Záluží u Litvínova. Jedná se o vysokotlaký separátor, který váží 230 tun. I s podvalníkem a tahači vážila celá souprava v nejtěžší konfiguraci ke čtyřem stovkám tun.

Náklad vyjel z Hradce Králové v úterý 21. dubna. Jednalo se o naprostý unikát. Dopravoval se 230tunový vysokotlaký separátor do litvínovského Unipetrolu, kde v současné době probíhá velká odstávka spojená s rekonstrukcí hydro-krakovací jednotky, kam je separátor určen.

Separátor je co do tloušťky stěny, která je 216 mm + 3mm nerezový návar na vnitřním povrchu, a hmotnosti 230 tun unikát. Těžší kus nebyl v historii ZVU Strojíren doposud expedován. Tento projekt byl výzva pro všechny pracovní obory v ZVU Strojírnách. I při složité situaci, která v ČR probíhá, se podařilo separátor dokončit tak, že nebyla ohrožena probíhající odstávka.

Na cestě se separátor několikrát překládal na různě dlouhé návěsy z důvodu zatížení komunikací. Vjezd do areálu rafinerie Unipetrolu v Litvínově byl naplánován na úterní 18. hodinu. V posledním úseku cesty bylo nutné na několik minut zdržet dopravu na rušné komunikaci. Řidičům to nezpůsobilo významné zdržení. Bylo také třeba přizvednout tramvajové troleje, poté již souprava vjela do areálu chemičky.

Náklad přepravovala plzeňská firma Rádl.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru