V Krušných horách chytil les, českým hasičům pomohly i dvě jednotky z Německa
Lesní požár v okolí Cínovce. Foto: HZS Ústeckého kraje
Litvínov

Krušné hory - Sedm hasičských jednotek vyjelo v úterý do Krušných hor na Teplicku, odkud byl oznámen kouř z lesa. Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu z důvodu počtu jednotek.

"Požár je nedaleko Cínovce. Zasahuje sedm jednotek českých a dvě německé jako přeshraniční výpomoc," informoval v úterý v pozdních odpoledních hodinách Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

"Denně zasahujeme u požárů nejrůznějších porostů, které se vymkly z rukou, či přímo byly způsobeny nezodpovědným jednáním občanů. Je dlouhodobé sucho a větrno, požáry velmi snadno vznikají a rychle se šíří," nabádá k opatrnosti Lukáš Marvan, mluvčí profesionálníchhasičů v Ústeckém kraji.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru