Městská knihovna Litvínov se částečně otvírá čtenářům, vrácené knížky procházejí karanténou
Foto: Městská knihovna Litvínov
Litvínov

Litvínov - Ministerstvo kultury ČR dlouhodobě potvrzovalo otevření knihoven až v poslední vlně postupného uvolňování preventivních opatření od 8. června. Většina knihoven tuto situaci využila k dlouhodobějším procesům, které by za normálního provozu nešly uskutečnit. Ani knihovna v Litvínově nebyla výjimkou. Byla zahájena rekonstrukce hlavního vchodu, změny uspořádání regálů v dětském oddělení a dlouhodobá inventura a odepisování knih v oddělení pro dospělé.

Poté se však vláda rozhodla otevřít knihovny ze dne na den už 27. dubna. Za těchto podmínek však knihovny napříč celou ČR nebyly připraveny na úplné otevření. Litvínov byl opět ve stejné situaci. Knihovníci ale chtěli vyjít vstříc svým čtenářům, kterým se již po knihovně a knihách stýská. Nakonec to vyřešili tak, že otevřeli odbavovací okénko a souběžně rychle dodělávají rozpracované procesy, které nejdou ukončit během jednoho dne.

První týden vybrali od dvou set čtenářů asi tisíc knih, které procházejí karanténou a dezinfekcí ozónem. Zároveň si lidé mohou udělat objednávku na půjčení knih nových, a to osobně, na telefonu 476 111 373 nebo na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Jejich vydávání čtenářům začíná ve středu 6. května z bočního okna směrem na parkoviště, z důvodu opravy hlavního vchodu.

Od 11. do 22. 5. mohou čtenáři přijít v tuto otevírací dobu:

  • Pondělí 08:00 – 11:00 a 13:00 – 15:00
  • Úterý 08:00 – 11:00
  • Středa 13:00 – 17:00
  • Čtvrtek 08:00 – 11:00 a 13:00 – 15:00
  • Pátek zavřeno

Všechny výpůjčky jsou automaticky prodluženy do 16. června 2020, takže se čtenáři nemusí obávat placení pokut. Při vstupu ke knihovně je rouška a dodržování dvoumetrových rozestupů samozřejmostí.

„Snažíme se pro naše čtenáře fungovat aspoň v omezeném režimu. Jsem pyšný na své kolegyně z dětského i dospělého oddělení, jak se s obtížnou situací vyrovnaly a jak dobře spolupracují v situaci, kterou ještě nikdy nezažily,“ říká Vladimír Kraft, vedoucí dětského oddělení Městské knihovny Litvínov.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru