Nově napuštěný Pilařský rybník i jeho okolí se budou dál zlepšovat
Pilařský rybník v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Napuštěním vody do Pilařského rybníku v Litvínově práce na zlepšování rekreační lokality neskončily.

Místo, které bylo dlouhé roky vyschlé, se podařilo Litvínovu dostat do svého majetku a i když to mnozí dříve považovali již za nemožné, napustit jej opět vodou. „Byl to složitý proces, jsme rádi, že se to povedlo,“ říká starostka Litvínova Kamila Bláhová.

Někteří lidé ale kritizují vzhled břehů. Ty se budou řešit ale až v budoucnu, investice do revitalizace nynějších betonů by byla nyní příliš vysoká. Ve březích musely zůstat také pařezy po prořezávkách. Při jejich dolování by hrozilo, že se břehy rozpadnou. „Uvědomujeme si, že to stále není zcela ideální, ale budeme na tom pracovat dál,“ dodává starostka.

Místostarosta Karel Rosnbaum upozornil, že místo není určené pro koupání, i když na první pohled jde o čistou vodu. Historicky prý byli v rybníku i pstruzi. Do vody se vrací život už nyní. Rybník osídlilo vodní ptactvo. „Vyrobíme molo, které umístíme doprostřed vodní plochy. Bude určené právě pro kachny,“ dodal místostarosta.

Aby se z příjemného parku nestalo místo divokých párty, pomůže zajistit provozní řád, který se v současné době připravuje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru