Řidiči nákladních aut jezdí přes zákaz skrz Litvínov. Nechtějí dlouhou objížďkou
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Kvůli opravám železničního nadjezdu je uzavřena silnice č. 27 v Litvínově, která je prakticky obchvatem města. Osobní auta projedou přes centrum, pro nákladní vozy jde ale o zapovězenou trasu. Kamioňáci toho ale nedbají.

Nákladní vozy musejí dlouhou objížďkou přes Dubí, jde o desítky kilometrů. To nejspíš vede některé řidiče k tomu, aby zariskovali a projeli úzkými ulicemi města. Složitě se vytáčejí na malém kruhovém objezdu u Kauflandu, jiní přejíždějí přes most přes Mezibořskou ulici na Podkrušnohorské, který je v havarijním stavu. "Porušují tím zákaz, řeší to strážníci městské policie," říká místostarostka Erika Sedláčková.

A kromě porušení zákazu vjezdu přicházejí i na další prohřešky profesionálních šoférů.

V minulých dnech si strážníci všimli v Jiráskově ulici nákladního vozu, který v Litvínově nicméně vůbec nezastavil, jen projížděl. Strážníci jej u výjezdu z města zastavili. Při kontrole hlídka zjistila, že řidič nemá profesní průkaz, čili profesní způsobilost, což je v rozporu se zákonem o pozemních komunikacích. Na místo tedy strážníci přivolali hlídku Policie ČR Litvínov ke konzultaci. Řidiči hrozí pokuta 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru