Krušnohorské Vánoce v Litvínově proběhnou letos netradičně. Na co se těšit a o co kvůli viru přijdeme?
Vánočně osvětlený Litvínov. Foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínov - Oblíbená celoměstská akce Krušnohorské Vánoce v Litvínově proběhne zcela netradičně. Rada města Litvínova projednala a schválila program, který plně respektuje vyhlášená mimořádná opatření, založená na aktivitách nepodporujících shromažďování osob.

„Abychom neporušili dlouhodobou tradici, zvolili jsme pro naše občany program, který nepodporuje shromažďování. Jako náhradu jsme finančně podpořili dálkový přístup k představením Docela velkého divadla Litvínov. Můžete se těšit 4. 12. od 17 hodin na pohádku Když je v pekle neděle, dále 20. 12. od 17 hodin Betlémskou hvězdu a 31. 12. od 17 hodin na Mrazíka. Představení bude vysíláno on-line na FB stránkách města – Město Litvínov – oficiální stránky města, živě nebo ze záznamu, podle aktuálních nařízených hygienických opatření.

V zámecké galerii finišuje Přehlídka řemesel, nápadů, zručnosti a vtipu, jejíž stěžejní součástí jsou především netradičně ozdobené vánoční stromky. Výstava potrvá po celý rok 2021 a věříme, že ji bude možné zhlédnout co nejdříve. Nepojede tolik dětmi očekávána Mikulášská tramvaj, chybět bude Fler jarmark i ohňostroj. Vypuštěno je sice společné rozsvěcení vánočního stromu na náměstí s programem, ale vánoční výzdoba včetně vánočních stromů se ve městě rozsvítí o první adventní neděli.

Protože vedení města chce všem občanům Litvínova popřát k vánočním svátkům, a protože se nemůžeme osobně setkat, zvolili jsme formu předtočeného spotu, který umístíme na webové stránky města a facebook,“ říká k rozhodnutí rady města starostka Litvínova Kamila Bláhová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru