Stovky hraček, sluchátek, oděvů i bot musely skončit v drtičce na skládce u Litvínova
Foto: Celní správa
Litvínov

Litvínov - Více než tři tisíce kusů padělků, které během letošního roku zajistili ústečtí celníci při nejrůznějších kontrolních akcích na tržnicích nebo v kamenných obchodech, skončilo na konci uplynulého týdne v drtičce jedné litvínovské společnosti zabývající se likvidací odpadů.

Jednalo se o 1312 ks hraček a stavebnic, 872 kusů příslušenství k mobilním telefonům (sluchátka, nabíječky, kryty), 691 ks oděvů (bundy, mikiny, trika), 124 ks doplňků (kabelky, sluneční brýle, opasky, zapalovače), 49 ks parfémů a 27 párů obuvi. Kromě 310 kg padělaného zboží celníci zlikvidovali i 9,5 kilogramů tabákových výrobků.

"Ve většině případů není možné ze zabaveného padělaného zboží odstranit loga renomovaných světových výrobců nebo majitelé ochranných známek nedají souhlas s dalším následným použitím, třeba na humanitární účely nebo na charitu, a tak drtivá většina zabaveného padělaného zboží končí právě v drtičkách," vysvětluje mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru