Kdo postaví plaveckou halu za čtvrt miliardy? Půjde o největší stavbu v moderní historii Litvínova
Nový bazén letos zprovoznili v Lounech. Cena tam byla nižší, než za stavbu předpokládá Litvínov. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov -Litvínovští radní projednali znění zadávací dokumentace veřejné zakázky na výběr zhotovitele nové plavecké haly. Znění budou při svém jednání ve čtvrtek 10. prosince na jejich doporučení schvalovat zastupitelé. Zároveň budou schvalovat složení komise, která bude hodnotit doručené nabídky zájemců o zakázku.

Dle odborných odhadů přijde stavba nového areálu v místě budovy letního koupaliště na Koldomu na zhruba 263 milionů korun bez DPH. Půjde tak o největší investiční akci v moderní historii města Litvínova. Předmětem zakázky je také demolice stávající budovy, nová trafostanice a parkoviště se 40 kolmými parkovacími stáními s příjezdovou komunikací a chodníkem. Součástí je taktéž přístup pro osoby zdravotně postižené, a to jak k hale, tak na samotné letní koupaliště. Vybudovat se musí osvětlení kolem haly a na parkovišti. Součástí realizace je i napojení na inženýrské sítě horkovodu, elektřiny, vody atp. Nezapomnělo se na výsadbu náhradní zeleně.

„Předpokládáme, že tato náročná akce bude zahájena v červnu 2021. Podle plánů by měla nová plavecká hala být uvedena do provozu v průběhu roku 2023,“ uvedl místostarosta města Karel Rosenbaum.

Výstavbou nové plavecké haly dojde k propojení krytého bazénu s provozem letního koupaliště, vybudovat se tedy musí i přípojky pro letní koupaliště.



Nová hala nabídne kromě bazénu s šesti plaveckými drahami i rekreační bazén s divokou řekou a vodními atrakcemi, dětské brouzdaliště, velkou vířivku a kneippův chodník. Nebude chybět saunový svět s ochlazovacími bazénky (parní lázeň, herbal sauna, bio sauna, ceremoniální sauna), wellness a cvičební sál, prostory pro občerstvení.

Své zázemí bude mít v nové hale taktéž letní koupaliště.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru