Česko zasypal další sníh! V Krušných horách připadlo až 15 centimetrů
Středeční ráno na Meziboří na Litvínovsku. Připadlo pět centimetrů sněhu. Foto: e-deniky.cz
Litvínov

Ústecký kraj, Krušné hory - Vyšší partie Česka jsou plné nového sněhu. V Krušných horách napadlo během úterý a noci na středu podle Českého hydrometeorologického ústavu až 15 centmetrů sněhu ve vrcholových partiích.

Je to stejná sněhová nadílka, která potkala Krkonoše či Jeseníky. V Jizerských horách místy napadlo až 20 centimetrů nového sněhu. Během středy a čtvrtka může na některých místech připadnout dalších 10 až 15 centimetrů, předpovídají meteorologové.

Ve středu na naše území bude zasahovat tlaková výše Margareth, po jejíž přední straně k nám bude nadále proudit chladnější vzduch od severu až severovýchodu. Čili opět převaha mraků, ačkoli sem tam by se to sluníčko na nás usmát mohlo. Rovněž se srážkami to zůstane ve stejných kolejích, jinými slovy nejčetnější/nejpravděpodobnější budou v oblasti Krušných hor, jinde se objeví spíše sporadicky, pokud vůbec. Co se jejich skupenství týče – na horách sněhové, dole od sněhových po dešťové. Nejvyšší odpolední teploty zamíří k hodnotám okolo 3 až 6 °C, ráno v minimu kolem nuly.

Čtvrtek 18. března se od předešlých dnů moc lišit nebude. Z toho vyplývá povětšinou oblačná obloha, teoreticky nějaká ta přeháňka/y, k tomu nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 6 °C a ranní minima kolem bodu mrazu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru