Školáci se v září vrátí do moderních učeben, hasiči už vyhlížejí novou přístavbu
Hasiči dostali před dvěma lety nové auto, teď se dočkají i lepšího zázemí. Foto: archiv
Litvínov

Litvínov - V Litvínově se budou vylepšovat základní školy i zázemí místních dobrovolných hasičů. Vyplývá to z posledních rozhodnutí rady města.

Radní schválili zadávací dokumentaci veřejné zakázky na výběr dodavatele modernizace infrastruktury základních škol v Litvínově. První etapa se týká základních škol v Ruské ulici a Podkrušnohorské ulici na Osadě. Jde o dodání nábytku a pomůcek, které jsou určeny převážně pro odborné a jazykové učebny, u nichž dojde k rekonstrukci a modernizaci v rámci souběžně probíhající zakázky na stavební práce.

Výdaje za dodávky nábytku a pomůcek do učeben se v této etapě vyšplhají na téměř 9 milionů korun bez DPH. Město se úspěšně ucházelo o dotaci IROP, z programu Infrastruktura pro uhelné regiony.

Dále město vyhlásilo veřejnou zakázku na stavební práce při modernizaci základní škol. Cílem zakázky je např. zajištění bezbariérového pohybu v prostorách těchto základních škol.

Přestavovat se bude také u Jednotky sboru dobrovolných hasičů Litvínov-Hamru. V srpnu by měl vítěz veřejné zakázky na přístavbu technického zázemí pro JSDH Litvínov-Hamr zahájit práce. Radní schválili znění i této veřejné zakázky formou zjednodušeného podlimitního řízení. Momentálně se dobrovolní hasiči dělí o budovu s klubem seniorů. Hasičské vozy parkují a další vybavení mají uskladněné v několika prostorách nedaleko této hasičárny, což komplikuje provoz a prodlužuje dobu výjezdu hasičů k nahlášeným událostem.

Po rekonstrukci budou mít jak hasiči, tak klub seniorů vstup do budovy zvlášť. V přístavbě budou tři garážová stání pro hasičské vozy a různé sklady pro techniku a čištění. Před vjezdy do garáží bude vytvořena zpevněná plocha pro možnost parkování a mytí požární techniky.

Předpokládaná cena zakázka činí 12,5 milionu korun bez DPH. Vše by mělo být dokončeno do 11 měsíců od zahájení prací. Město se u této akce úspěšně ucházelo o dotaci Ministerstva vnitra ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru