Po letech jsme se dočkali! Tísňová linka 156 začíná fungovat i v Litvínově
Teď se dovoláte rovnou strážníkům, kterým chcete. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Operátoři společnosti O2 ve čtvrtek 3. června 2021 po 8 hodině ráno zprovozní tísňovou linku 156 pro volající z Litvínovska. Při volání na toto trojčíslí bude automatem volající vyzván, aby v případě, že chce spojit s Městskou policií Most, stiskl 1, pokud s Městskou policií Litvínov, stiskl 2.

Nyní při volbě trojčíslí 156 operátor volajícího z Litvínovska automaticky přepojuje na operační středisko strážníků v Mostě. „S mosteckou městskou policií máme dohodu, že informace předají okamžitě našemu operačnímu středisku, případně nabídnou volajícímu možnost volat na mobilní číslo Městské policie Litvínov,“ popisuje dlouholetou praxi velitel Městské policie Litvínov Martin Klika. Je si vědom, že přes tuto perfektně fungující spolupráci dochází k časové prodlevě.

Kdo chtěl volat litvínovským strážníkům přímo, musel mít v telefonu uložené číslo buď na pevnou linku 476 767 850, nebo na mobil 737 523 523. „Nové řešení ušetří čas a předejde se případným nedorozuměním při předávání informací mezi městskými policiemi. Stávalo se, že když naši strážníci chtěli během výjezdu zjistit upřesňující informace, volající již nebyl dostupný. Po možnosti dovolat se z tísňové linky přímo svým strážníkům občané dlouhodobě volali, proto velice vítám, že se konečně našlo řešení,“ cení si zavedení přímého volání na tísňovou linku starostka Kamila Bláhová.

K novému systému se mohlo přistoupit na základě výměny telefonní ústředny Městského úřadu Litvínov, která byla hrazena z rozpočtu města. Technické řešení zavedení přímého volání z tísňové linky zajistil operátor bezplatně.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru