Dopravní podnik navrhuje, aby se zaměstnancům zvýšily mzdy. Jinak budou odcházet lidé
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Radní města Litvínova se zabývali při svém jednání námětem zvyšování mezd zaměstnanců Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Město Litvínov je akcionářem společnosti. S ohledem ke zvýšení minimální mzdy, ke kterému došlo začátkem tohoto roku, navrhl dopravní podnik zvýšení základních tarifních mezd vybraných profesí.

U části zaměstnanců došlo ke zvýšení už se začátkem tohoto roku, části se bude týkat od 1. července. "Pokud tak podnik neučiní, obává se odlivu svých zaměstnanců. Radní proto pro zajištění konkurenceschopnosti dopravního podniku na trhu práce doporučili zastupitelům schválit dodatek ke smlouvě a rozpočtové opatření. Město Litvínov posléze přispěje na platy zaměstnanců částkou 1,3 milionu korun," uvedla mluvčí města Jitka Pavlíková.

Návrh dopravního podniku a zvýšení tarifu musí schválit také druhý akcionář podniku, tedy město Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru