Litvínov chce za desítky milionů zbourat další dva paneláky. Ale jen když na demolici přispěje stát
Loňská demolice paneláku v Janově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Přípravy demolice panelového domu se šesti vchody na janovském sídlišti v Hamerské ulici chce město začít ještě letos v říjnu.

Radní projednali znění zadávacího řízení na výběr zhotovitele demolice, ve čtvrtek 25. června jej budou schvalovat zastupitelé. Další schvalovaný dokument se týká odstranění devítivchodového domu v Gluckově ulici. Stroje by jej měly začít rozebírat o letních prázdninách tak, aby nebyl narušen chod mateřské školy, která s domem sousedí. Přípravné práce na demolici chce město zahájit v únoru.

Částka za bourání je odhadována na desítky milionů korun s DPH.

Obě zmíněné stavby město odkoupilo od společnosti CPI a tento měsíc zažádá o spolufinancování z dotačního programu Podpora revitalizace území vyhlášeného Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, podprogramu Demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách. Obě akce se budou realizovat pouze v případě úspěšného jednání o dotaci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru