Městská policie upozorňuje: Na období prázdnin se mění místa měření rychlosti
Měření rychlosti. Ilustrační foto: MP Litvínov
Litvínov

Litvínov - Během prázdnin nebudou strážníci Městské policie Litvínov měřit rychlost u základních škol, jak tomu bylo v červnu, ale přesunou se na místa, kde se v letních měsících nejvíce pohybují děti.

„Původně jsme plánovali měření rychlosti na červenec a srpen zcela vynechat, řidiči ale svou neukázněností ohrožují děti, které si během prázdnin hrají ve městě. Měřit rychlost proto budeme v blízkosti dětských hřišť a sportovišť nebo u komunitního centra v Janově. Všude tam, kde se děti během prázdnin více zdržují. Měření rychlosti je prevence, která má přimět řidiče k ohleduplnosti,“ uvedl velitel Městské policie Litvínov Martin Klika.

S měřením rychlosti u základních škol začali strážníci v červnu. Už během prvních dnů naměřili v některých případech rychlost téměř o 30 km/h vyšší, než je u škol povolená. A to v době těsně před zahájením vyučování nebo krátce po jeho ukončení, kdy je pohyb dětí kolem škol největší. „Smyslem není vybírat pokuty nebo šikanovat řidiče. Chceme jen docílit toho, aby řidiči respektovali dopravní značení a byli v místech, kde se pohybují děti, opatrní. Už po prvních dnech, kdy jsme s měřením začali, sundávali nohu z plynu i ti, pro které nebylo překročení povolené rychlosti u škol žádný problém. Věřím, že stejné to bude i během prázdnin,“ uzavřel Martin Klika. Nově budou strážníci měřit rychlost v ulici Ruská mezi křižovatkou Ruská s Valdštejnskou a Ruská s Ukrajinskou, v Chudeříně u dětského hřiště a v Janově u Komunitního centra Janov.

Na prázdniny připravila Městská policie Litvínov řadu preventivních opatření, která mají dětem zajistit bezproblémové léto. Měření rychlosti je jen jedno z nich. Preventistka Městské policie Litvínov Michaela Hejčová ještě před koncem školního roku připomněla během projektových dnů dětem, jak se chovat u vody, na co si dávat pozor ve městě a zopakovala s nimi pravidla pro bezpečnost chodců. Asistentky prevence kriminality se zaměří na pohyb dětí na sídlištích a z ulic je budou směřovat na dětská hřiště a skupinkám dětí ukážou, jak trávit čas sportem a zábavou. Pro děti ze sociálně vyloučené lokality je pak určen příměstský tábor s nízkoprahovým centrem Jaklík.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru