Jak aktuálně informovat veřejnost? Litvínov i Most upřednostní Mobilní rozhlas
Ilustrační foto
Litvínov

Mostecko - Města Most a Litvínov do budoucna upřednostní služeb Mobilního rozhlasu před informačními textovými zprávami. O ty registrovaní lidé zcela nepřijdou.

Město Litvínov, stejně jako město Most, využívá služby dvou informačních kanálů. Potřebu plošně informovat obyvatele při nenadálých situacích města pocítila v roce 2015. Tehdy došlo v chemických závodech k výbuchu etylenové jednotky. Na trhu byly dvě možnosti způsobu plošného informování obyvatel. Obě města i společnost Unipetrol RPA mezi sebou uzavřely smlouvy o využívání SMS Infokanálu, společnost Unipetrol hradila třetinu nákladů.

Město Litvínov začalo posléze využívat i službu Mobilního rozhlasu, od roku 2019 se k ní připojilo taktéž město Most. Z důvodu širší nabídky této aplikace se obě města dohodla, že nadále budou využívat pouze Mobilní rozhlas. Stávající registrovaní odběratelé SMS Infokanálu budou do nového systému převedeni automaticky, SMS s aktuálními informacemi jim tak budou chodit nadále.

Výhodou Mobilního rozhlasu je možnost zasílání hlasových zpráv pro nevidomé a slabozraké či seniory, systém automatického propojení se sociální sítí Facebook či automatické propojení na Systém doplňkové výstrahy občany. Nad rámec rozesílání krizových SMS zpráv umí Mobilní Rozhlas například správu podnětů od občanů, tvorbu anket a participativních rozpočtů, rozesílání pozvánek a newsletterů. Oproti SMS Infokanálu je tato služba ekonomičtější. Úspěšně ji používá taktéž město Meziboří.

Radní Litvínova i Mostu proto schválili uzavření společného memoranda s městem Most a společností Unipetrol RPA. Společně pak vypoví smlouvu s poskytovatelem původní aplikace a zajistí plynulý přechod na informování skrze Mobilní rozhlas.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru