Stovky kol v Litvínově mají svoji DNA. Miniaturní tečka bezpečně určí pravého majitele
Značení kol. Foto: MP Litvínov
Litvínov

Litvínov - Forenzní značení kol a koloběžek v Litvínově pro letošní rok končí. Svůj majetek si takto od května nechalo označit 125 lidí. Forenzní značka je pro ně zárukou, že v případě krádeže jejich kolo strážník s čtečkou v ruce bezpečně pozná. Aktuálně to na stránkách města uvádí Městská policie Litvínov.

Forenzní značení kol a koloběžek funguje v Litvínově ž od roku 2018. Městská policie Litvínov tehdy získala na projekt dotaci od Ministerstva vnitra ČR. Za tři roky existence projektu už bylo v Litvínově označeno několik stovek kol.

Forenzní značka je vlastně miniaturní tečka na pevné části kola. Samotná aplikace trvá maximálně dvacet minut. Médium musí dobře zaschnout. Pak už nejde jen tak snadno odstranit a nese v sobě údaje o tom, komu kolo patří.

Zájemci o značení kola sebou musí donést doklad o nabytí kola a samozřejmě doklad totožnosti. Projekt je mezinárodní stejně jako databáze značených kol.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru