OBRAZEM: V Litvínově vyzdvihli do věže kostela nový zvon. Událost sledovaly desítky lidí
Vyzdvižení nového zvonu do věže kostela. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Desítky lidí se přišly v neděli v poledne podívat ke kostelu sv. Michaela archanděla v Litvínově. Čekala je tam událost, která se nevidí příliš často.

Už v sobotu si mohli lidé přijít nazdobit zvon nesoucí jméno Panna Maria. V neděli jej poté zvonařský mistr Petr Rudolf Manoušek se svými spolupracovníky vyzdvihl do věže kostela.

Litoměřický biskup Mons. Petr Baxant zvonu požehnal při mši svaté ke cti sv. Michaela archanděla, patrona města a kostela. "Jsem dojatá," uvedla starostka Litvínova Kamila Bláhová poté, co se na první pokus podařilo přes malé okno dostat zvon do věže. "Je to na centimetry těsné," prohlásil zvonař.

Jde o třetí zvon v litvínovském kostele, předchozí byl umístěn před dvaceti lety a další ještě o několik let dříve restaurován.

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru