Zájem o přípravné třídy v Litvínově stoupá. Osvědčily se
Dvě přípravné třídy chce otevřít Základní a Mateřská škola v Ruské ulici. Foto: archiv
Litvínov

Litvínov - Po zápisech žáků do 1. tříd litvínovských základních škol vyhodnotili ředitelé, kolik přípravných, tzv. nultých ročníků, by potřebovaly jednotlivé školy otevřít.

„Zápisy se konaly 6. a 7. dubna. Ředitelky škol zvážily počet podaných přihlášek a také počet žádostí o odklad povinné školní docházky. Odklad není podmínkou pro přijetí do přípravné třídy. Cílem je dorovnání vývoje a osvojení si základních dovedností nutných pro školní docházku a také snaha připravit děti na pravidelný režim výuky,“ podotýká místostarostka Erika Sedláčková.

Průkopníkem systému nultého ročníku je na Mostecku Základní a Mateřská škola Litvínov-Janov v ulici Přátelství. V této lokalitě je mnoho dětí, které nenavštěvovaly žádnou mateřskou školu a nástupem do nultého ročníku splní podmínku povinné předškolní docházky. Škola požádala o otevření dvou tříd přípravného ročníku. Stejný počet těchto tříd chce otevřít také Základní a Mateřská škola v Ruské ulici.

O otevření tří tříd přípravného stupně požádala Základní škola speciální a Praktická škola Litvínov v Šafaříkově ulici. „V přípravném stupni se vzdělávají děti se středně těžkým a těžkým mentálním postižením, se souběžným postižením více vadami nebo s autismem. Do výuky lze zařadit děti od školního roku, v němž dosáhnou 5 let. Nastoupit mohou i v průběhu školního roku a do přípravného stupně jsou zařazeny, dokud nenastoupí do 1. třídy. V každé skupině se schází čtyři až šest dětí,“ doplňuje místostarostka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru