Sprejeři v Litvínově nesmí legálně pomalovat nový most, hledají se nové plochy
Nový most přes Mezibořskou ulici v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Nový most přes Mezibořskou ulici v Litvínově nebude sloužit jako legální plocha pro sprejery. Na starý most před jeho demolicí mohli přitom vytvářet svá díla a podpisy a nehrozil jim za to trest.

V rámci novelizace trestního zákona, kdy se sprejerství stalo poškozováním cizí věci a je posuzováno jako trestný čin, Rada města Litvínova svým usnesením schválila v roce 2002 vyčlenění obecních pozemků pro sprejery a jejich výtvarnou tvorbu. Jedním z míst byly stanoveny nosné sloupy a zdi silničního mostu přes Mezibořskou ulici.

edeniky 2977

Bývalý most před demolicí. Foto: archiv / Oldřich Hájek

"S ohledem na spolufinancování nového mostu přes uvedenou ulici dotačním programem a trvání záruky za stavbu nelze na nosných sloupech mostu sprejerství akceptovat. Není to vhodné ani s ohledem na skutečnost, že současné řešení mostu je výsledkem architektonické soutěže," uvedla mluvčí města Litvínova Jitka Pavlíková.

Vítězný návrh studie stavby spočívá v čistých liniích konstrukce mostu s neutrálním barevným řešením. Rada města proto usnesení z roku 2002 zrušila a město pro litvínovské writery vytipuje jiné vhodné lokality.

Na stěně nového mostu se před jeho dokončením objevily první sprejerské nápisy. Byly odstraněny.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru