V Litvínově-Hamru bude nová mateřinka. Využijí ji i rodiny z Chudeřína
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Hamr je městská část Litvínova, kde v současné době není mateřská škola, kterou zřizuje město. To se změní od září roku 2023, kdy při Základní škole Litvínov-Hamr vznikne jedna třída mateřské školy o kapacitě 24 míst.

„V přístavku mezi budovou základní školy a dílnami od roku 2015 fungovala soukromá Mateřská škola Jeřabinka. Ta se v těchto dnech stěhuje do své nové budovy a uvolnila tak pronajaté prostory,“ vysvětluje starostka Kamila Bláhová.

Protože prostory po Jeřabince jsou uzpůsobené pro provoz mateřské školy, rozhodlo se město rozšířit nabídku mateřinek v Litvínově. „Dvě školky jsou v Janově a další jsou až v centru města a dále směrem na Osadu. Rodiny z Hamru a Chudeřína tak musely dojíždět s dětmi do jiné městské části. I ředitelka základní školy tuto variantu řešení vítá,“ dodává vedoucí odboru sociálních věcí a školství Veronika Knoblochová.

Kapacita tříd mateřských škol je stanovena na 24 dětí ve věku od tří let. V případě přijetí mladšího dítěte se automaticky počet dětí ve třídě musí snížit o dva.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru