Litvínovští plavci přivezli pětadvacet medailí, z toho deset titulů oblastního přeborníka
Foto: Plavecký klub Litvínov
Litvínov

Litvínov - V listopadu se během dvou víkendů litvínovští plavci úspěšně představili na oblastních přeborech. Mladší žactvo zavítalo na oblíbenou pětadvacítku do Litoměřic a starší žactvo poměřilo své síly se soupeři v Chomutově. Přebory to byly úspěšné a do Litvínova plavci přivezli celkem 25 medailí, z toho 10 titulů oblastního přeborníka, 8 stříbrných a 7 bronzových medailí.

V kategorii mladšího žactva se vyloženě blýskla desetiletá Markéta Kejřová, která ze šesti startů hned pět proměnila v titul oblastního přeborníka, a to na tratích 100 m motýl, 100 m polohový závod, 100 m volný způsob, 50 m motýl a 200 m polohový závod. Jedinou přemožitelku našla na trati 100 m znak, kde obsadila stříbrnou pozici.

V kategorii desetiletých žáků byl hrozbou pro své soupeře Pavel Zícha. Stejně jako jeho oddílová kolegyně Markéta Kejřová proměnil každý start v medaili. Získal dva tituly oblastního přeborníka na tratích 50 m motýl a a100 m polohový závod a čtyřikrát dohmátl na stříbrné pozici v závodech 50 m a 100 m prsa, 100 m motýl a 100 m volný způsob.

Skvěle si vedla i desetiletá Hana Racíková, která se stala oblastním přeborníkem na trati 50 m znak a stříbro přidala v závodě 100 m volný způsob.

Úspěšný start zaznamenala i desetiletá Lucie Kejřová, která si vybojovala bronzovou medaili na trati 50 m znak.

V kategorii staršího žactva si titul oblastního přeborníka ukořistili David Rous (14 let) na trati 400 m polohový závod a Linda Marášková (13 let) na trati 200 m motýl.

Dvě stříbrné medaile vybojovali Laura Prantová (14 let) na trati 100 m motýl a Filip Brna (14 let) na trati 200 m prsa.

Sbírku cenných kovů uzavřelo šest bronzových medailí v podání těchto plavců: 3x David Rous v závodech 200 m volný způsob, 100 m polohový závod a 200 m znak. Filip Brna na trati 100 m prsa, Laura Prantová na trati 100 m znak a Linda Marášková na trati 100 m motýl.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru