Problémového řidiče za večer třikrát kontrolovali. Zběsilou jízdu ukončil havárií do aut u Koldomu
Parkoviště na Koldomu. Foto: e-mostecko.cz
Litvínov

Litvínov - Honičku jako z amerického filmu sledovali na začátku listopadu cestující, kteří stáli na Osadě na zastávce a čekali na autobus. Velkou rychlostí se kolem nich prohnalo auto, jehož řidič ale zběsilou jízdu nezvládl, u Koldomu najel na ostrůvek a naboural zaparkované vozy. Z auta řidič vyběhl a chtěl utéct, strážníkům, kteří mu byli v patách, neunikl.

Sice se bránil, ale marně. Skončil v poutech. Bylo to ten večer jeho třetí setkání s danou hlídkou. Strážníci s mužem nejprve jednali na parkovišti u Kauflandu, kde seděl ve voze, měl velice nahlas puštěnou hudbu a občas troubil. Vysvětloval, že má splín a občas si položí hlavu na volant a zmáčkne klakson.

Protože z muže strážníci cítili alkohol, nechali vůz sledovat kamerovým systémem, aby mohli zakročit, pokud by se řidič rozhodl s vozem odjet. Obava nebyla lichá, muž se rozjel už za pár minut. Strážníci jej zastavili u benzínky na Lomské ulici, na místo už se vydala i hlídka PČR. Řidič se odmítl podrobit jakýmkoliv testům na alkohol či drogy, nechápal, proč to po něm policisté i strážníci požadují. Strážníci mu opětovně vysvětlili, jaké pro něj bude mít odmítnutí testu následky, i tak vše odmítl. Protože se v tu chvíli jednalo pouze o přestupek, muž svůj vůz zabezpečil s tím, že v jízdě tedy pokračovat nebude.

Svůj slib porušil zanedlouho, opět jej tedy hlídka strážníků vyzvala k zastavení. Reagoval tentokrát zběsilou jízdou, která skončila již zmíněnou havárií. Nakonec kvůli tomuto muži museli zasahovat nejen strážníci, policisté, ale také hasiči a zdravotníci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru