Litvínovské školy čelí v závěru roku haváriím. Působí je voda i vadná elektroinstalace
Po havárii na ZŠ v Podkrušnohorské ulici pomáhali místní hasiči. Foto: JSDH města Litvínova
Litvínov

Litvínov - Několik havárií ve školních zařízení řeší provozovatelé školy se zřizovatelem, městem Litvínovem. O aktuálních nutných opravách informuje litvínovská radnice.

V Základní škole v Ruské ulici byly zjištěny praskliny litinového svodu dešťové kanalizace. Kvůli tomu dochází v jedné ze tříd k vlhnutí stěn. Svod musí být vyměněn ve čtyřech podlažích.

„V poslední listopadový den bohužel došlo také k problému se zářivkou, z níž se začalo kouřit. Byla proto hned odpojena a revizní technik označil zařízení jako nezpůsobilé k provozu. Škola tak musela uzavřít jedno celé podlaží zasaženého pavilonu. Nyní se snaží zajistit opravu v co nejkratším termínu,“ popsala stav druhá místostarostka Květuše Hellmichová.

Také v Základní škole v Podkrušnohorské ulici jsou v pavilonu zasaženém havárií vody elektrozařízení nezpůsobilá k provozu. Je nutné provést výměnu hlavního napájecího kabelu modré budovy školy, výměnu elektroinstalace několika učeben a obměnu stropních svítidel.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru