Personál, vzdělávání i aktivity, na to vše jdou ve školách v Litvínově peníze z dotací
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Ke konci roku 2022 obdržely základní školy v Hamru a v Ruské ulici a Základní škola speciální a Praktická škola Litvínov v Šafaříkově ulici první část dotace od Ministerstva školství, tělovýchovy a mládeže ČR na podporu škol s nadprůměrným zastoupením sociálně znevýhodněných žáků.

„Do dotačního programu jsou úspěšně zapojeny všechny základní školy, jejichž zřizovatelem je město Litvínov. Základní škola v Podkrušnohorské ulici a v Janově obdrží finance v letošním roce. Projekt je rozplánován na dobu tří let,“ vysvětluje 2. místostarostka Květuše Hellmichová.

Finance jsou určeny na zajištění připravenosti práce s dětmi se sociálním znevýhodněním. Každá škola je využívá dle svých individuálních potřeb. „Některé školy využijí dotaci na financování pedagoga, jiná na školního psychologa či třeba sociálního pracovníka. Podporovány jsou také různé aktivity. Naše školy mají s obdobným dotačním projektem velmi dobré zkušenosti a jsou vzorovým příkladem pro ostatní žadatele. Dříve ale o dotaci musel žádat zřizovatel, tedy většinou obec. Pro některé obce šlo ale o náročnou administrativu, takže se odmítly zapojit. Nově si o dotaci mohou žádat přímo školy a dostane se tak na více zájemců,“ doplnila vedoucí odboru sociálních věcí a školství Veronika Knoblochová.

Za dané tři roky získá ZŠ Litvínov–Hamr dohromady cca 8,1 milionu Kč, ZŠ a MŠ Litvínov, Ruská cca 14,4 milionu Kč a ZŠ Speciální a Praktická škola, Šafaříkova cca 1,7 milionu Kč, ZŠ a MŠ Litvínov–Janov 16,5 milionu Kč a ZŠ a MŠ Podkrušnohorská 3,7 milionu Kč.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru