Zloděj topenář nakradl z litvínovských bytů přes dvě desítky radiátorů
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Před koncem roku projevil fyzickou zdatnost za účelem naplnění své peněženky 39letý muž z Litvínova. Ten si podle policistů vytipoval sedm neobývaných bytových jednotek, do kterých se „na oko“ a na velmi krátkou dobu nastěhoval. Z litvínovských bytů měl během pěti dnů odmontovat, rozřezat a odcizit 24 litinových radiátorů včetně indikátorů vytápění.

Majiteli nemovitostí způsobil hmotnou škodu téměř 350 tisíc korun. "Policisté na případu intenzivně pracovali a všechen nashromážděný důkazní materiál vedl přímo k dané osobě. Litvínovan nemá oplétačky se zákonem poprvé. Okresním soudem v Mostě, ale i Krajským soudem v Ústí nad Labem byl několikrát potrestán, a to zejména za majetkové delikty. Poslední odsuzující rozsudek padl teprve v září loňského roku," přibližuje policejní mluvčí Václav Krieger.

Od mosteckého vyšetřovatele si převzal sdělení obvinění ze spáchání trestného činu krádež. Vzhledem způsobené škodě může v případě dalšího odsouzení koukat na topení ve vězení až po dobu pěti let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru